joi, 21 februarie 2013

Protest 2 împotriva CFR Marfă

PROTEST (2)
împotriva “privatizării”, adică a scoaterii la mezat a Poştei Române.
Partidul Poporului protestează împotriva hotărârii Guvernului României prin care s-a aprobat aşa-zisa „ privatizare” a Societăţii Naţionale Poşta Română S.A., hotărâre luată în „coabitare” cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, prin care este scos la mezat capitalul naţional aflat în patrimoniul acestei societăţi comerciale.
Atragem atenţia Primului ministru al Guvernului Romaniei şi membrilor Guvernului României asupra faptului că bunurile care constituie capitalul acestei societăţi comerciale au fost achiziţionate din banii luaţi de statul român comunist de la cetăţenii României, sub forma contribuţiilor de asigurări sociale şi sub forma profiturilor (beneficiilor) realizate de cetăţenii ţării, în timpul regimului comunist. Capitalul S.N. Poşta Română S.A., ca şi întregul capital al tuturor fostelor întreprinderi DE STAT, nu ale statului, ci DE STAT, a fost furat, samavolnic, prin Legea 15/1990, de către statul român postcomunist, de la cetăţenii României.
Atragem atenţia Primului ministru al Guvernului Romaniei şi membrilor Guvernului României că Poşta Română, ca şi Căile Ferate Române, ca şi Casa de Economii şi Consemnaţiuni, reprezintă stâlpi de rezistenţă ai sistemului naţional de servicii publice, stâlpi de rezistenţă ai statului naţional al românilor. Deposedarea poporului român de capitalul destinat furnizării acestor servici şi trecerea acestui capital în proprietatea străinilor reprezintă un act de înaltă trădare!
Legea 15/1990, prin care capitalul acumulat în fostele întreprinderi de stat, a fost trecut din proprietatea comună a tuturor cetăţenilor ţării în proprietatea „privată” a statului român postcomunist, a fost adoptată prin încălcarea prevederilor Constituţiei României, în vigoare la data adoptări acestei legi criminale.
Printr-un diabolic mecanism legislativ, administrativ şi financiar, conceput şi pus în operă de statul român postdecembrist, fostele întreprinderi de stat, transformate în societăţi comerciale, au fost împinse în faliment, asfel încât să poată fi scoase la „privatizare”, adică la vânzare, la preţuri de zeci şi sute de ori sub valoarea lor reală, sub preţurile pe care poporul român le-a plătit pentru crearea lor. După „privatizare”, mii de întreprinderi au fost demolate şi vândute ca fier vechi, la preţuri de zeci şi sute de ori mai mari decât cele plătite statului român, de către cumpărătorii lor, „investitori strategici”, deveniţi „miliardarii” României postcomuniste. Alte mii de întreprinderi, cea mai mare parte, au fost vândute străinilor, transnaţionalelor, la aceleaşi preţuri, de zeci şi sute de ori mai mici decât valoarea lor reală, astfel că, astăzi, cea mai mare parte a capitalului utilizat în teritoriul naţional se află în proprietatea străinilor, ceea ce face ca şi cea mai mare parte a valorii adăugate (PIB), create în ţară, să plece în afară. Din acestă cauză, salariile şi pensiile romanilor sunt cele mai mici din Europa. Din acestă cauză, nu sunt bani pentru investiţii productive, nu sunt bani pentru pensii, pentru învăţământ, pentru sănătate, pentru ordine publică, pentru apărarea ţării, pentru modernizarea localităţilor ţării, pentru asigurarea unui trai decent al familiilor românilor. Această „privatizare”, această înstrăinare a capitalului naţional este cauza REALĂ şi PROFUNDĂ a dezastrului economic, social, politic şi moral în care a fost adusă România.
Ca şi celelalte mii de întreprinderi româneşti, acaparate mişeleşte de statul român, prin Legea 15/1990, Poşta Română, după ce a oferit poporului român servicii poştale timp de peste un secol şi jumătate, după ce şi-a adus o contribuţie excepţională la construirea statului naţional al românilor, după ce a funcţionat, mulţi ani, cu profituri substanţiale, în ultimii patru ani, a fost adusă în stare de faliment, gata să fie vândută, pe nimic. Punerea în practică a “ privatizării”, aprobată de Guvernul României, adică vânzarea ei către un „investitor strategic”, va însemna încă o ţeapă trasă de către guvernanţi celor din banii cărora s-a adunat capitalul acestei societăţi comerciale, actualii pensionari şi moştenitorii foştilor salariaţi din timpul regimului comunist, adică toţi actualii cetăţeni ai României.
Deoarece noi, majoritatea cetăţenilor României, nu avem bani, pentru că am fost deposedaţi de capitalul nostru, prin Legea 15/1990, şi am refuzat să participăm la “ospăţul privatizării”, la furtul din avuţia poporului român, S.N. Poşta Română S.A. va fi vândută, pe nimic, unui „investitor strategic”, care nu poate fi decât fie o companie a unui stat străin, fie o transnaţională.
Ministrul Dan Nica, informează, cu nonşalanţă, poporul român că „peste 10 investitori au depus scrisori” prin care „şi-au exprimat interesul” să participe “la marele ospăţ”, cel de înfulecare a capitalului investit de poporul român în S.N. Poşta Română S.A. Acelaşi ministru ne mai spune că niciunul din cei peste 10 investitori nu este român.
Ce va face „investitorul strategic” care va câştiga licitaţia, „organizată” de către guvernannţi? Exact ce au făcut şi predecesorii lui: va vinde utilajele, echipamentele, construcţiile şi terenurile S.N. Poşta Română S.A., la preturi de zeci de ori mai mari decât preţul plătit la „privatizare”, sau va pune pe picioare S.N. Poşta Română S.A., cu facilităţi fiscale şi financiare oferite de statul român, şi va practica, apoi, preţuri de monopol, cu care va scoate profituri uriaşe, din buzunarele noastre, ale românilor, pe care le va sifona în afara ţării, ca şi predecesorii săi.
Este dreptul şi obligaţia tuturor cetăţenilor ţării să oprescă acestă noua fărădelege pusă la cale de guvernanţii români.
Capitalul care se mai află, încă, în aşa-zisa proprietate privată a statului român – CFR Marfă, CFR Călători, Oltchim, Tarom, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearoelectrica, Poşta Română etc. – trebuie trecut, în cel mai scurt timp, în proprietatea Fondului Naţional de Capital Distributiv şi a Fondului Naţional de Pensii Publice. Acest capital aparţine actualilor şi viitorilor cetăţeni ai României şi trebuie să intre in proprietatea lor. Toate aceste societaţi comerciale sunt VIABILE, ele pot deveni RENTABILE sub conducerea unor administratori privaţi, profesionişti. Cu condiţia să fie scoase din ghearele politicienilor incompetenţi şi iresponsabili.
ROMÂNI!
Numai voi, uniţi, vă puteţi apăra drepturile şi libertăţile!
Numai voi, uniţi, vă puteţi lua înapoi capitalul de care aţi fost deposedaţi prin Legea 15/1990!
Numai voi, uniţi, vă puteţi apăra patrimoniul economic naţional!
Numai, voi, uniţi, vă puteţi lua înapoi ţara, care v-a fost furată şi vândută de către guvernanţi!
Uniti-vă, manifestaţi, în toate localităţile ţării, organizat, cu respecarea legii, şi cereţi oprirea, imediată, a „privatizărilor”, a vânzării avuţiei voastre!
Cereţi abrogarea tuturor prevederilor din acordurile cu FMI şi alte organisme internaţionale, prin care statul român este obligat să scoată la vânzare capitalul furat de la cetăţenii săi!
Cereţi demiterea, imediată, a tuturor administratorilor regiilor autonome şi societăţilor comerciale cu capital de stat care lucrează cu pierderi, a tuturor miniştrilor care au în subordine astfel de regii şi societăţi comerciale!
Cereţi trecerea întregului capital aflat, încă, în aşa-zisa proprietate privată a statului, în proprietatea voastră, a Fondului Naţional de Capital Distributiv şi a Fondului Naţional de Pensii Publice!
Constantin Cojocaru
Preşedintele Partidului Poporului
19 februarie 2013.
Sursa variantacojocaru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu